Image courtesy: Oskar Vertetic

Tussen Kunst en Kust

In oude tijden was Edo, het huidige Tokyo, door de grote aanwezigheid van Samurai een machtige stad, Kyoto was de stad waar de keizerlijke familie resideerde en Osaka was de belangrijkste haven- en handelsstad. Deze reis geeft je een inkijkje in het oude en het nieuwe Japan; handel, rijkdom en elegantie. Bereid je voor op Geisha’s en maiko’s, thee en tuinen, Shogun en Shinto, Satoyama, Boedha en beelden van zand.

DE REIS IN 'N NOTENDOP

Culturele rondreis door het zuiden van Honshu, het hoofdeiland van Japan.

Aantal dagen:
17 dagen uit & thuis 

Prijs v.a.:
Prijs op aanvraag

Inclusief:
Vluchten | Meet and greet | Engels sprekende gidsen | Accommodaties | Alle belastingen en toeslagen en meer.

Highlights:
Osaka | Uradome kustlijn | Kyoto | Sake proeverij | Slapen in ryokans | (privé) onsen | Prachtige natuur | Heerlijk diners

ALLES OVER DEZE REIS

WAT MAAKT DEZE REIS ZO BIJZONDER?

Deze reis bevat heel veel van het beste dat Japan de nieuwsgierige reiziger te bieden heeft. De verschillende machtsperioden, religies en de daarmee gepaarde uitingen van kunst en cultuur zullen zich aan je presenteren. Je reis speelt zich af op het eiland Honshu, het grootse eiland van Japan.
Osaka, de op Tokyo en Yokohama na, grootste stad van het eiland is je startpunt, waar je alvast went aan Japans moderne cultuur. Maar al snel daarna word je ondergedompeld in de culturele historie van Japan en Honshu. In Tottori, Shimane en Kurashiki bezoek je de musea, oude burchten en tempels waar ooit machtige families de scepter zwaaiden over het gebied, prettig afgewisseld met prozaïscher bezoekjes aan workshops, markten, restaurants, theehuizen en het grootste zandkastelen museum ter wereld. Naoshima en Awaji zijn eilanden in de Harima-nada zee met elke een bijzonder verhaal. Naoshima werd gered van de vergetelheid door de liefde voor kunsten en Awaji is vooral bekend vanwege de Kobe koeien. Tenslotte ga je nog naar het bruisende, maar vooral elegante Kyoto waar de fascinerende Geisha’s nog een levendig onderdeel vormen van de samenleving. Geisha’s moeten vooral niet worden verward met courtisanes. In de voorbereiding op je reis is het goed om dit verschil op je netvlies te hebben.

WAT MAG JE VERWACHTEN?

Dag 1 – 3

Amsterdam – Osaka

Dag 3 – 6

Misasa – Tottori

Dag 6 – 8

Matsue – Shimane

Dag 8 – 10

Kurashiki – Okayama

Dag 10 – 12

Naoshima – Kagawa

Dag 12 – 14

Awaji Island & Kobe – Hyogo

Dag 14 – 17

Kyoto – Kyoto

Dag 17

Kyoto – Osaka – Amsterdam

Dag 1 – 3             Amsterdam – Osaka
Op de luchthaven word je verwelkomd door de chauffeur die je naar je hotel brengt. Het St. Regis hotel ligt in Chuo-Ku, het financiële district van Osaka, waar zich ook de belangrijkste winkelcentra bevinden. Na een lange vlucht is het heerlijk om even te ontspannen en het hotel biedt daartoe meerdere mogelijkheden. De rest van de dag gebruik je om zo snel mogelijk aan het tijdverschil te wennen. Of je gaat op ondekkingstocht in de meest interessantste wijken van Osaka, Shinsekai en Amerika-mura, het Horie district, het Shinsaibashi-Suji winkelgebied en Dotonbori, waar -ergens tussendoor- voldoende tijd is voor een ‘udon-on-the-go’ of een meer uitgebreider lunch. Shinsekai is een sinds de vijftiger jaren in verval geraakte wijk die weer helemaal in ere is gesteld. De naam Amerika-mura laat weinig aan de verbeelding over en is de ‘hip-and-happening’-wijk van Osaka. In het Horie district gaat het er allemaal wat bedaarder aan toen en Dotonbori is het theater, comedy en veel neonlichten die de boventoon voeren.

De volgende dag om 9 uur staat je auto met chauffeur en gids klaar voor een interessante toer door de stad. De dag begint met een bezoek aan het Osaka Castle. Het kasteel dat in de loop der tijd verschillende malen is verwoest en weer opgebouwd, is aan het einde van de 16e eeuw gesticht door de “Napoleon” van Japan, Toyotomi Hideyoshi, die er alles aan deed om Japan te herenigen en onder één bestuur te brengen. Nu is er een museum gevestigd met meer dan 10.000 verschillende voorwerpen. Op de bovenste verdieping heb je een mooi uitzicht over de stad en het immense park dat zich rondom het kasteel bevindt. Na de sereniteit van Mino Park keer je weer terug naar Osaka waar je een bezoek bent aan het imposante Umeda Sky gebouw. Dit prachtige en immense gebouw is ontworpen door Hiroshi Hara en heeft een enorm circelvormig uitkijkplatform op de bovenste verdieping. Verder zijn hier nog diverse restaurants, bars en winkels gevestigd. Aan het einde van de dag levert je gids je weer af bij het hotel en neemt definitief afscheid. Morgen vertrek je naar Tottori.

Dag 3 – 6             Misasa – Tottori
Na een vroeg ontbijt vertrek je per auto naar Tottori, een reis van ongeveer 3 uur. Onderweg geniet je van het Japanse landschap en rust wat uit, want in Tottori staat je weer een dag vol bezoeken en bezichtingen te wachten. In Tottori aangekomen voegt je gids zich bij je en na een korte pauze vertrek je naar de Takeda Castle ruïne. Voordat het in verval raakte was dit kasteel een belangrijke militair fort. Het is gebouwd op een richel van een berg en bood uitzicht op de vijanden die zowel van zee als over land probeerden aan te vallen. Op bepaalde dagen in de herst trekken er dikke wolken zeemist op en leek het kasteel in de wolken te zweven.

Je trekt verder langs de Uradome kustlijn, die door de National Geographic Society één van de mooiste kustgebieden ter wereld is uitgeroepen, naar de Tottori zandduinen en het Tottori Sand museum. De Tottori zandduinen zijn de belangrijkste attractie van het Sanin Coast National Park. Wind en regen zijn de architecten van deze duinen, die met hun kleur en steeds veranderende vormen heel fotogeniek zijn. Het museum is uniek in de wereld en bevat een steeds wisselende collectie beelden van zand.

Vandaag staat er een interessante excursie op de planning. In de middag bezoek je de Daisen-berg met een verrassend Hollandse afdaling. De top van de Daisen-berg is altijd besneeuwd en door zijn bijzondere vorm, net als de Matterhorn, één van de meest gefotografeerde bergen ter wereld. De overlevering wil dat deze berg een hoofdrol speelde in het ontstaan van dit gebied en wordt daarom al sinds mensenheugenis als een god vereerd. Ooit was deze berg bezaaid met tempels en woonden er duizenden monniken. Daar is niet zo veel meer van over, maar de Daisenji tempel staat grotendeels nog fier overeind en is een mooi voorbeeld van een tempel uit het Boedisme en Shugendo religies. Na deze excursie neem je de fiets en daal je af naar de Japanse Zee. Dit is een prachtige fietstocht van ongeveer 22 kilometer en je zult het landschap langzaam zien veranderen van ruige gebergte naar een meer golvende grazigheid. Wat zul je lekker slapen vannacht en misschien een beetje stijf wakker worden, maar dat is zó vergeten.

Dag 6 – 8             Matsue – Shimane
Vandaag vertrek je na het ontbijt naar Shimane. In Shimane word je verwelkomd door je gids bij het Adachi Museum of Art. De tuin van dit museum wordt gezien als het mooiste voorbeeld op het gebied van Japanse tuinkunst. Je volgende bestemming is het Matsue kasteel, dat dateert van het begin van de 17e eeuw en zich nog geheel in originele staat bevindt omdat het nooit enige strijd heeft meegemaakt. Je bezoekt hier ook enige woningen van samurai. En omdat je nu toch bezig bent met in andermans huizen binnenkijken… je volgende bezoek is aan het huis van Patrick Lafcadio Hearn, de van origine Ierse en in Griekenland geboren schrijver, die veel heeft bijgedragen aan het toegankelijk maken van Japan en de Japanse cultuur. Zijn meest bekende boek is Kwaidan: Stories and Studies of Strange Things.

De laatste bestemming van vandaag is Yushien Garden, een verborgen juweel dat zich op Daikonshima eiland bevindt. Het uiterlijk van deze tuin wisselt met de seizoenen, maar je treft hier altijd verschillende pioenrozen, de regionale bloem van Shimane. Er zijn verschillende theehuizen en restaurants die allemaal een mooi uitzicht hebben op de centraal gelegen vijver. Na dit bezoek brengt je gids je terug naar je hotel.

De volgende dag staat helemaal in het teken van rust en ontspanning. Je kunt de gehele dag gebruik maken van het openlucht onsen.

Dag 8 – 10           Kurashiki – Okayama
Na het ontbijt word je naar het station van Matsue gebracht en gaat aan boord voor een drie uur durende treinreis naar Kurashiki. Het Japanse landschap glijdt aan je voorbij en misschien doe je af en toe wel een dutje. En dat is best verstandig, want bij aankomst in Kurashiki staat je gids al klaar voor een bezoek aan het Bikan historisch centrum. Deze meest pittoreske handelswijk van Japan bestaat uit een verzameling handels- en opslaggebouwen, waarvan sommigen nog dateren uit de Edo periode (1603 – 1868). Tijd voor een goede lunch en dat traft, want in veel van deze historische gebouwtjes zijn diverse restaurants te vinden. Op loopafstand bevinden zich het Ohashi House en het Ohara museum, die je beiden bezoekt. Het Ohashi House is aan het einde van de 18e eeuw gebouwd door de familie Ohashi die hun fortuin verdiend hebben in de rijstbouw. Het is gebouwd in de stijl van de samurai-klasse, die als hoger in rang werden gezien dan een handelsfamilie. Het geeft een mooi inkijkje in de manier van leven van de rijkere handelsfamilie van diet tijd. In het Ohara museum bevinden zich een aantal interessante werken van onder andere Picasso, Rodin en Pollock en is een van de eerste musea in Japan dat westerse kunst tentoonstelde.

Na een goede nacht slaap bent u de volgende dag vrij om naar eigen inzichten te besteden. Ontspan in het prachtige hotel waar “Omotenashi” (warme gastvrijheid) en “Kaiseki” (koken volgens de seizoenen) hoog in het vaandel staan, of slenter door de straatjes in de buurt van het hotel en speur naar goede souveniers en cadeautjes voor de thuisblijvers.

Dag 10 – 12         Naoshima – Kagawa
’s Ochtends, na het ontbijt, wordt u via de haven van Uno met een watertaxi naar Naoshima gebracht. Al meer dan dertig jaar is dit onbeduidende eiland de thuisbasis van ’s werelds meest uitgebreide collectie van avant-gardistische kunst. Voor die tijd was hier een redelijk lopende koperindustrie, maar de hevige concurrentie en de giftige stoffen die met de delving en de productie daarvan gepaard gaan, bracht het eiland aan de rand van de afrond. Dankzij de droom van twee eilandbewoners, Tetsuhiko Fukutake en Chikatsugu Miyake en de aankoop van Karel Appel’s “Frog and Cat” ontstond hier een waar paradijs voor liefhebbers van moderne kunst.

Je bezoekt samen met een zeer kundige gids diverse museau en krijgt een mooie overzicht van de moderne kunst door de jaren heen. Je overnacht in Benesse House, één van de musea en valt omringd door kunst in slaap.

De volgende dag kun je geheel naar eigen inzichten besteden. Je kunt een fiets huren en een toertje over het eiland maken of een bezoek brengen aan het Teshima Art Museum op Teshima eiland, of gewoon lekker relaxen in je hotel. Deze activiteiten zijn niet inbegrepen in de reissom en moet je apart boeken.

Dag 12 – 14         Awaji Island & Kobe – Hyogo
Vandaag ga je met een watertaxi van Naoshima naar Takamatsu waar een auto met chauffeur voor je klaar staat om je naar Awaji eiland te brengen. Je vangt al een glimp op van de woelige waters en draaikolken waar dit gebied berucht om is. Je chauffeur zet je af bij Aqua Eddy (ja, ècht waar) voor een boottochtje naar deze draaikolken. De straat van Naruto verbindt Awaji eiland met Shikoku en de Stille Oceaan met de Seto zee. Het verschil in hoogte tussen deze waterpartijen is zo groot (op sommige momenten van de dag zelfs meer dan 1,5 meter) dat een adembenemend groot veld van draaikolken ontstaat. De boot is uitgerust met een onderwaterruimte, waarvandaan je de draaikolken het beste kunt zien.

De volgende dag verkent u samen met een gids het gebied op en rond Awaji eiland. De eerste stop is Eshima eiland, waar twee Japanse Shinto goden, Izanagi en Izanami de aanzet hebben gegeven voor het ontstaan van de Japanse archipel. Een klein gedenktempeltje, Izanagi Jingu, herinnert aan deze legende. Men denkt dat dit één van de oudste Shinto tempels van Japan is. Vlakbij staat een 900 jaar oude kamferboom. Het zijn eigenlijk twee bomen die in de loop der eeuwen met elkaar vergroeid zijn. Het is dan ook niet raar dat men hier komt om te bidden voor een gelukkig huwelijk en een gezonde zwangerschap.

Verder zijn er op het eiland een aantal zeldzame zandbedden te vinden, die geologisch gezien zo’n 20 miljoenjaar oud zijn. En verder gaat het met een kort bezoek aan het Awaji Hanasajiki park, waar eindeloos lijkende velden met verschillende kleuren bloemen de bezoekers charmeren. In de Awaji Country Garden krijg je de gelegenheid om twee van Awaji’s specialiteiten te proeven; bief en ui. Er zijn maar weinigen die weten dat de Kobe koeien oorspronkelijk van Awaji eiland komen. De Awaji Country Garden hamburger met gekarameliseerde uien en een uiterst geheime saus mag je dan ook zeker niet afslaan. Na deze heerlijke lunch neemt je gids weer mee terug naar het hotel. De avond kun je naar eigen inzicht besteden. Je kunt natuurlijk in het hotel blijven, of naar Matsuho-no-yu Onsen gaan, de mooiste hete bron van Awaji. Vanuit je hete bad heb je een prachtig uitzicht op de verlichte Akashi Kaikyo brug, waar elke uur van de avond een lichtshow is. Of, als je nog energie over hebt de 100-stepped Garden bezoeken. Dit park is ontstaan uit een opgraving bedoeld voor de bouw van onder andere Osaka’s Kansai luchthaven. Gedurende het ontwerp vond de verschrikkelijke Great Hanshin aardbeving plaats, waar 6.000 mensen het leven verloren. De architect besloot zijn plan te veranderen en in plaats van een park een herdenkingsplaats te maken. Er zijn 100 aparte bloemperken, die gedurende de seizoenen andere patronen maken. Het uitzicht van bovenaf is spectaculair. Je bereikt het uitkijkplatform via een trap, maar vrees niet er is ook een lift.

Dag 14 – 17         Kyoto – Kyoto
Je laatste dagen in Japan breng je door in Kyoto. Na aankomst in Kyoto kan je helemaal tot rust komen in je hotel of natuurlijk zelf de stad al gaan ontdekken.
Bereid je voor op wat nu komen gaat; een volledige Japanse theeceremonie, die ongeveer 2 uur in beslag neemt. Als herboren zul je weer vertrekken en na een korte wandeling in de Daitokuji tempel, bezoek je nog de Kinkakuji tempel met het wereldberoemde Gouden Paviljoen. Daarna bezoek je nog een Paper printing and Woodblock kunstenaar, die je vertelt over deze bijzondere kunstvorm, die in Japan zeer gerespecteerd wordt. Veel van deze rijstpapieren kunstwerken worden gebruikt als wandpanelen of in schuifdeuren. Je vervolgt je weg en gaat naar één van Kyoto’s populairste toeristenplaatsen, het Nijo-jo kasteel. Het kasteel is gebouwd in opdracht van Shogun Ieyasu Tokugawa. Er is een goed gerestaureerd deel en de gids geeft je een goed inzicht in het leven van Japanners ten tijde van de Shogun (militaire leider en in feite alleenheerser, periode van 794 – 1185).

Het is weer de laatste excursie dag van je verblijf in Japan. Je bent al vol van indrukken en deze dag staat in het teken van je vertrek, ontspannen en nog even met volle teugen genieten. Je pakt de fiets en peddelt door de Arashiyamo Bamboo Grove. De geuren, kleuren en het ruisen van de bamboe brengen je in de juiste stemming voor een traditionele Shojin Ryori lunch op het tempelcomplex. Shojin Ryori is de traditionele vegetarische keuken van Boedhistische monniken. Je sluit deze dag af met een sake proeverij bij het Matsuo Taisha heiligdom onder de professionele en educatieve leiding van een Shinto priesteres. Zij vertelt je over de historie van sake en legt het belag ervan uit voor de Japanse samenleving.
Je gids brengt je terug naar je hotel, waar je je voorbereid op je terugkeer naar Nederland.

Dag 17   Kyoto – Osaka – Amsterdam
Alles ingepakt en met alle mooie indrukken in je hoofd en op je digitale camera’s word je bij het hotel opgehaald en naar Osaka gebracht voor je vlucht naar Amsterdam. Je zult vaak “Sayonara!” horen, want Japan is trots op wat ze je te bieden heeft.

WAT ZIJN DE KOSTEN?

 

 

Vanaf-prijs

Luxury Editie (2 pax)

op aanvraag

Intercontinentale retourvlucht incl. belastingen en toeslagen
Meet & Greet bij aankomst in Osaka en privé transfer naar hotel
Veel activiteiten incl. engels sprekende gidsen en privé transfers
St. Regis Osaka
2 overnachtingen
Grand Deluxe Kamer
(logies en ontbijt)
Ryokan Ohashi
2 overnachtingen
Tatami kamer (japanse stijl)
(logies, ontbijt, diner en privé onsen)
Chorakuen
2 overnachtingen
Tatami kamer (japanse stijl)
(logies, ontbijt, diner en privé onsen)
Ryokan Kurashiki
2 overnachting
Luxury suite
(logies, ontbijt en diner)
Benesse House
2 overnachtingen
Beach Suite
(logies, ontbijt en diner)
The Westin Awaji Resort
2 overnachtingen
Junior Suite
(logies en ontbijt)
Ritz-Carlton Kyoto
3 overnachtingen
Deluxe Garden Room
(logies en ontbijt)

Genoemde prijzen zijn indicatief, per persoon en afhankelijk van beschikbaarheid op het tijdstip van boeken en schommelingen in de onderliggende wisselkoers.

REIS IN BEELD

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

OFFERTE AANVRAGEN

  Contactgegevens

  Reisgegevens

  Jouw interesses

  StadCultuurWandelen & hikenWijnen
  NatuurAvontuurSafariWalvissen & dolfijnen
  GolfStrandDuiken

  Wensen, vragen of opmerkingen