Image courtesy: Mark Johnstad

Safari over de steppe van Mongolië

Op deze reis leer je twee compleet verschillende gebieden kennen die elk hun eigen nomadische cultuur hebben. Je verblijft in een mobiel tentenkamp met joerts waar comfort en duurzaamheid perfect met elkaar in balans zijn.

DE REIS IN 'N NOTENDOP

Safari over de steppe van Mongolië

Aantal dagen:
11 reisdagen uit & thuis

Prijs v.a.:
€ 4.750,- p.p.

Inclusief:
Vluchten | Meet & Assist | Alle transfers | Accommodaties | Lokale Engelse sprekende gids

Highlights:
Ikh Nart Nature Reserve | Volledige privé Wilderniss Ger Camp | Treinreis door uitgestrekte vlakten | Interactie met lokale bevolking | Khan Kentii

ALLES OVER DEZE REIS

WAT MAAKT DEZE REIS ZO BIJZONDER?

Op deze reis leer je twee compleet verschillende gebieden kennen die elk hun eigen nomadische cultuur hebben. Je verblijft in een mobiel tentenkamp met joerts waar comfort en duurzaamheid perfect met elkaar in balans zijn.

We trekken eerst het oostelijke deel van de Gobiwoestijn in en verkennen het Ikh Nartiin Chuluu Plateau waar je, te voet of te paard, tussen de granietrotsen en over de steppen dwaalt. Ikh Nart Nature Reserve wordt gerund door de plaatselijke bevolking en barst van de wilde dieren. Je komt vast de majestueuze argali – het grootste schaap ter wereld – of een Siberische steenbok tegen. Maar dit park biedt niet alleen prachtige natuur, ook cultuurliefhebbers komen hier aan hun trekken en maken een reis door de tijd langs prehistorische begraafplaatsen, rotstekeningen en boeddhistische kloosters.

Onze volgende bestemming is Khan Khentii Strictly Protected Area, dat tegen Siberië aan ligt. Er zijn maar weinig gebieden in Mongolië die zo ongerept en gevarieerd zijn. Je vindt er steppen, toendra’s, bergen, uitgestrekte naaldwouden en langs de rivier de Tuul weelderige weides. Wolven, lynxen, bruine beren, elanden en wilde zwijnen voelen zich hier prima thuis, maar zijn in de zomer erg op hun privacy gesteld. Net als in Ikh Nart kun je hier heel goed wandelen, maar misschien vind je het ook leuk om je omgeving vanaf de rug van een paard of een kameel te zien. Ook kun je raften op de rivier. Of kom je liever even helemaal tot rust in een joert die is omgebouwd tot sauna?

WAT MAG JE VERWACHTEN?

 

 

Dag 1 – 3

Amsterdam – Ulaanbaatar

 

Dag 3 – 6

Ikh Nart Nature Reserve  

Dag 6 – 9

Khan Kentii

 

Dag 9 – 10

Ulaanbaatar

 

Dag 10 – 11

Ulaanbaatar – Amsterdam

 

Dag 2 – 3 Ulaanbaatar
Je komt aan op Dzjengis Khan International Airport, waar je wordt opgewacht door een gids die je naar je hotel brengt. Het Shangri-La Hotel ligt midden in het centrum en vanaf je kamer heb je prachtige uitzichten over de hele stad. In de middag kun je op je gemak de stad verkennen.

Dag 3 – 4 Naar Ikh Nart Nature Reserve
In de ochtend word je bij je hotel opgehaald en naar het treinstation gebracht. Hier begin je aan een zes uur durende treinreis door uitgestrekte grasvlakten die geleidelijk overgaan in de drogere steppen van de Gobiwoestijn. In Tsomog staat een chauffeur je op te wachten om je naar je accommodatie te brengen.

Dag 4 – 6 Ikh Nart Nature Reserve
Er valt heel wat te verkennen in Ikh Kart en je kiest zelf op welke manier je dat wilt doen: te voet, op een mountainbike of op een paard of kameel. Dit natuurgebied is rijk aan argali-schapen en Siberische steenbokken en over je hoofd scheren de monniksgieren, torenvalken en heel veel andere vogels. Je maakt ook kennis met de plaatselijke cultuur: de herdersfamilies van de Gobiwoestijn, die hier hun kuddes schapen, geiten en kamelen laten grazen, zullen je gastvrij ontvangen. En als je verder terug wilt gaan in de tijd, neemt je gids je mee op excursie naar historische begraafplaatsen en verhaalt je over de rotstekeningen en de tempelruïnes.

Dag 6 – 7 Naar Khan Khentii
Vandaag word je in een jeep naar je volgende bestemming gereden. Je volledige privé ger in de vallei van de rivier de Tuul, het land van de jaks en de paarden. De autorit duurt de hele dag, maar (met bijbetaling) kun je er ook voor kiezen om te vliegen.

Dag 7 – 9 Khan Khentii
Je bepaalt deze twee dagen zelf wat je gaat doen en in welk tempo. Ga je voor een stevige wandeling in de bergen, maak je een fietstocht of peddel je in een kajak de Tuul af? Of ben je net zo’n goede ruiter als de Mongoolse nomaden die hier al sinds de tijden van Dzjengis Khan te paard hun jak-kuddes hoeden? Onderweg kom je allerlei dieren tegen, zoals marmotten, wapiti’s en antilopen. Als je geluk hebt, zie je misschien wel een wolf! Terug in het kamp kun je een verfrissende duik nemen in de rivier.

Dag 9 – 10 Ulaanbaatar
Na het ontbijt begin je aan je terugreis naar de hoofdstad. Onderweg kom je langs het grootste ruiterstandbeeld ter wereld. Vanaf 40 meter hoogte tuurt de legendarische Dzjengis Khan over de eindeloze vlakten en kun jij, vanaf de nek van zijn paard, meekijken. In de middag is er tijd om Ulaanbaatar op eigen houtje en te voet te verkennen.

Dag 10 – 11 Terugreis naar Amsterdam
Na een heerlijk ontbijt in het Shangri-La Hotel, vlieg je van Ulaanbaatar terug naar Amsterdam.

WAT ZIJN DE KOSTEN?

 

 

 

Luxury Editie (2 pax)

 Vanaf € 4.750,- pp

Intercontinentale
retourvlucht
groenvinkje
Alle luchthaven belastingen en toeslagen groenvinkje
Meet & Assist bij aankomst in Ulaanbaatar groenvinkje
Begeleiding van Engels en Mongools sprekende gids groenvinkje
Alle transfers en excursies. groenvinkje
Alle maaltijden buiten Ulaanbaatar groenvinkje
1 overnachting,
Ulaanbaatar
Shangri-La Hotel
3 overnachtingen,
Ikh Nart Nature Reserve
360 Wilderniss Ger Camp
3 overnachtingen,
Khan Kantii
360 Wilderniss Ger Camp
1 overnachting,
Ulaanbaatar
Shangri-La Hotel

Genoemde prijzen zijn indicatief, per persoon en altijd afhankelijk van de beschikbaarheid op het tijdstip van boeken.

OFFERTE AANVRAGEN

  Contactgegevens

  Reisgegevens

  Jouw interesses

  StadCultuurWandelen & hikenWijnen
  NatuurAvontuurSafariWalvissen & dolfijnen
  GolfStrandDuiken

  Wensen, vragen of opmerkingen