Image courtesy: Mark Johnstad

West Mongolië

Het westen van Mongolië is een tijdloos landschap en het gebied van de meest fascinerende en diverse ethische groepen in Mongolië. De Kazachen jagen hier met steenarenden maar zitten hier ook Oirat-Mongolen en sjamanistische Tuvans. In de Great Lakes zie je dat de duinen de zout- en zoetwatermeren gescheiden houden. Met prachtig besneeuwde bergtoppen op de achtergrond.

DE REIS IN 'N NOTENDOP

West Mongolië

Aantal dagen:
13 reisdagen uit & thuis

Prijs v.a.:
€ 7.340,- p.p.

Inclusief:
Vluchten | Meet & Assist | Alle transfers | Accommodaties | Lokale Engelse sprekende gids

Highlights:
Tsambagarav Mountain | Volledige privé Wilderniss Ger Camp | Kamelentocht | Interactie met lokale bevolking | Jargalant Hairkhan Mountain

ALLES OVER DEZE REIS

WAT MAG JE VERWACHTEN?

 

Dag 1 – 3

Amsterdam – Ulaanbaatar

 

Dag 3 – 5

Tsambagarav Mountain National Park   

Dag 5 – 6

Hovd

 

Dag 6 – 7

Khar Us Nuur National Park

 

Dag 7 – 8

Mongol Els

 

Dag 8 – 10

 Jargalant Hairkhan Mountain

 

Dag 10– 12

 Khui Doloon Khudag

 

Dag 12 – 13

 Ulaanbaatar – Amsterdam

Dag 2 – 3 Ulaanbaatar
Je komt aan op Dzjengis Khan International Airport, waar je wordt opgewacht door een gids die je naar je hotel brengt. Het Shangri-La Hotel ligt midden in het centrum en vanaf je kamer heb je prachtige uitzichten over de hele stad. In de middag kun je op je gemak de stad verkennen.

Dag 3 – 4 Tsambagarav Mountain National Park
Met een binnenlandse vlucht ben je in drie uur in de oude garnizoensstad Hovd en word je naar het Tsambagarav Mountain National Park gereden. We hebben ons tentenkamp van typisch Mongoolse joerts opgeslagen aan de voet van bergen die met eeuwige sneeuw bedekt zijn. Er is een joert (ger in het Mongools) voor jou alleen. In andere joerts vind je onder andere het restaurant en de keuken.

Dag 4 – 5 Tsambagarav Mountain National Park
De berg Tsambagarav maakt deel uit van het Mongoolse deel van het Altajgebergte en heeft twee toppen: de Tsambagarav Uul (4208) en Tsast Uul (4193). Je gaat op verkenningstocht door de lager gelegen gebieden van het nationale park, waar ook Kazachen wonen. Dit nomadische volk uit het buurland Kazachstan woont in mooiere en opvallendere joerts en heeft andere tradities dan de Mongoolse nomaden. Als je de Kazachse cultuur in zijn meest pure vorm wilt leren kennen, moet je niet in Kazachstan zelf zijn, maar juist in dit stukje van Mongolië. Iedereen in Kazachstan zal dat beamen. Ga in het winterseizoen met een Kazachenfamilie te paard op jacht en wie weet zie jij hoe zij met speciaal getrainde steenarenden een vos vangen.

Dag 5 – 6 Hovd
In de ochtend rijden we je terug naar Hovd en is er ruim de tijd om onderweg te stoppen op een aantal fotogenieke plekjes. De multi-etnische, historische stad Hovd, die stamt uit de zeventiende eeuw, is zelf ook een bezoekje waard.

Dag 6 – 7 Khar Us Nuur National Park
Na het ontbijt vertrekken we naar het meest oostelijke deel van het Khar Us Nuur National Park: de zandduinen van Mongol Sands bij het prehistorische zoutwatermeer Dörgön Nuur. Op de weidse zandvlakten zie je in de verte de bedreigde saiga-antilopen rennen en aan de oevers van het meer kun je samen met de plaatselijke bevolking in gebed gaan bij de opvallende heilige steenhopen van Janjin Ovoo.

Dag 7 – 8 Kameelrit op de zandvlakten van Mongol Els
Vandaag klim je op de rug van een kameel voor een spectaculaire tocht over de zandstranden van het Dörgönmeer. Tegen het decor van het schitterende, blauwe water en de besneeuwde bergtop van de Jargalant Hairkhan, zie je Oost-Siberische meeuwen vliegen. Als je geluk hebt, zie je misschien ook de zeldzame relictmeeuw of grote groepen steppehoenders en roestganzen neerdalen voor een slokje water of een lekker bad. Ook al ben je geen vogelaar, je zult hier volop genieten. Het meer zelf zit trouwens vol met inheemse vissoorten.

Dag 8 – 9 Jargalant Hairkhan Mountain
Je reist weer terug naar het Westen, dwars door het Khar Us Nuur National Park, naar de berg Jargalant Hairkhan. Aan de westkant van deze uitgerekte, brede berg, zetten we onze tenten op aan de oevers van het meer van Khar Us. Hier bevinden zich de grootste rietbedden in Centraal-Azië. Wist je dat de nomaden in de winter, als het meer bevriest, met hun kamelen overwinteren op de rieteilanden in het meer?

Dag 9 – 10 Jargalant Hairkhan Mountain
Je gaat een stevige wandeling maken door de prachtige vallei van Rashant, die ingesloten ligt tussen hoge bergwanden. Siberische steenbokken of argali’s (de grootste schapen ter wereld) kruisen misschien wel je pad en als je echt geluk hebt, worden ze opgejaagd door de zeldzame sneeuwpanter, die zich hier uitstekend thuis voelt. Boven je hoofd zweven lammergieren door de lucht en in de rotsspleten nestelen rotskruipers. Het ravijn is tot diep in de zomer bedekt onder ijs en sneeuw. Aan het eind word je voor je inspanningen beloond met de hoogste waterval van Mongolië. Mocht je op deze tocht blaren krijgen of spierpijn, maak je dan geen zorgen; onderweg kom je namelijk langs een heilige bron die volgens de lokale bevolking helende krachten heeft.

Dag 10 – 11 Khui Doloon Khudag
Vroeg in de ochtend rijd je naar Hovd en vlieg je terug naar Ulaanbaatar. Veertig kilometer ten westen van de hoofdstad liggen de graslanden van Hui Doloon Khudag waar ieder jaar in juli de beroemde paardenraces van het Nadaam Festival worden gehouden. Hier bevindt zich ook het HS Khaan Resort, een boetiekhotel waar je overnacht in je eigen luxueuze joert. Omdat het tentdoek aan één kant vervangen is door een glazen pui, heb je een prachtig uitzicht over de eindeloze steppes.

Dag 11 – 12 Hustai National Park
Vanaf je hotel is het maar een uurtje rijden naar het Hustai National Park, waar je door de plaatselijke bevolking wordt getrakteerd op een lunch van traditionele gestoomde (buuz) en gefrituurde (khushuur) dumplings. De lokale handwerkproducten zijn een mooi, fair trade aandenken aan Mongolië en als je het leuk vindt om zelf wat te maken, kun je een viltcursus volgen. Tijdens een wandeling midden in het park zie je wapiti’s en przewalskipaarden grazen en ook het meest afgelegen deel – Moilt – is uitermate geschikt om te voet wilde dieren te spotten. Wie weet ben jij één van de gelukkigen die een wolf tegenkomt. Vroeg in de avond ga je met een jeep op przewalski-safari en daarna sluit je je bezoek aan het park af met een diner in het restaurant.

Dag 12 – 13 Terugreis naar Amsterdam
Na een heerlijk ontbijt in je joert in het HS Khaan Resort, vlieg je van Ulaanbaatar terug naar Amsterdam.

WAT ZIJN DE KOSTEN?

 

 

Luxury Editie (2 pax)

 Vanaf € 7.340,- pp

Intercontinentale
retourvlucht
groenvinkje
Alle luchthaven belastingen en toeslagen groenvinkje
Meet & Assist bij aankomst in Ulaanbaatar groenvinkje
Binnenlandse vlucht groenvinkje
Begeleiding van Engels en Mongools sprekende gids groenvinkje
Alle transfers en excursies. groenvinkje
Alle maaltijden buiten Ulaanbaatar groenvinkje
1 overnachting,
Ulaanbaatar
Shangri-La Hotel
2 overnachtingen,
Tsambagarav Mountain National Park
360 Wilderniss Ger Camp
1 overnachting,
Hovd
Minj Hotel
1 overnachting,
Khar Us Nuur National Park
360 Wilderniss Ger Camp
1 overnachting,
Mongol Els
360 Wilderniss Ger Camp
3 overnachtingen,
Jargalant Hairkhan Mountain
360 Wilderniss Ger Camp
2 overnachtingen,
Khui Doloon Khudag
HS Khaan Resort

Genoemde prijzen zijn indicatief, per persoon en altijd afhankelijk van de beschikbaarheid op het tijdstip van boeken.

REIS IN BEELD

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

OFFERTE AANVRAGEN

  Contactgegevens

  Reisgegevens

  Jouw interesses

  StadCultuurWandelen & hikenWijnen
  NatuurAvontuurSafariWalvissen & dolfijnen
  GolfStrandDuiken

  Wensen, vragen of opmerkingen