Image courtesy: Leopard Safaris

Into The Wild

Sri Lanka, bekend als Ceylon bij de Britse kolonisten, Serendip bij Arabische ontdekkingsreizigers en Taprobane bij de Romeinen, is door zijn gunstige ligging op de handelsroute tussen West- en Zuidoost-Azië altijd een belangrijk en druk bezocht eiland geweest. Deze complete reis met de focus op natuurbeleving brengt je naar het hart van Sri Lanka en is een fijne mix van inspanning en ontspanning. Je verblijft afwisselend in tented camps en in luxe, meestal kleinschalige hotels, waar de gastvrijheid altijd warm en nog persoonlijk is.

DE REIS IN 'N NOTENDOP

Into the Wild

Aantal dagen:

15 reisdagen uit & thuis

Prijs v.a.:
€ 4.600,- p.p.

Inclusief:
Vluchten | Meet & Assist op luchthaven | Begeleiding van Engels sprekende gids/chauffeur in een ruime reisauto tijdens de gehele reis| Entreegelden | Accommodaties | Welkomstmap | treinreis

Highlights:
Wilpattu Nationaal Park | Minneriya Nationaal Park | Culturele driehoek | Knuckles Mountain Range | Natuur | Hiken | theeplantages | Galle | Colombo

ALLES OVER DEZE REIS

WAT MAAKT DEZE REIS ZO BIJZONDER?

Sri Lanka, bekend als Ceylon bij de Britse kolonisten, Serendip bij Arabische ontdekkingsreizigers en Taprobane bij de Romeinen, is door zijn gunstige ligging op de handelsroute tussen West- en Zuidoost-Azië altijd een belangrijk en druk bezocht eiland geweest. Deze complete reis met de focus op natuurbeleving brengt je naar het hart van Sri Lanka en is een fijne mix van inspanning en ontspanning. Je verblijft afwisselend in tented camps en in luxe, meestal kleinschalige hotels, waar de gastvrijheid altijd warm en nog persoonlijk is.

Het Wilpattu National Park is het grootste wildpark van Sri Lanka met een gevarieerd landschap van bos en savanne. Als je in Wilpattu op safari gaat, kom je niet veel andere toeristen tegen, maar wel veel verschillende soorten wild, zoals luipaarden, lippenberen, olifanten en heel veel vogels.

Een groot waterreservoir uit de derde eeuw zorgt er voor dat het Minneriya National Park populair is bij olifanten. Met name in de droge zomermaanden komen ze in zulke grote getale bij elkaar dat men spreekt van The Gathering. Dat klinkt indrukwekkend en dat is het ook: honderden olifanten die allemaal een slokje van het lekkere water willen, wie wil dat nu niet zien?

Vanwege zijn gunstige strategische ligging was Polonnaruwa tussen 1070 en 1284 de tweede hoofdstad van Sri Lanka. Het staat nu op de Unesco Werelderfgoedlijst en dat is niet voor niets want er is heel wat moois te bewonderen. Fiets lekker ontspannen tussen tempels, paleizen, stoepa’s en Boeddhabeelden door en laat het verleden op je inwerken.

De bergen van Knuckles Mountain Range, zo genoemd omdat ze op een gebalde vuist lijken, liggen op twee uur rijden van Kandy. Als je de hitte wilt ontvluchten en mooie wandeltochten wilt maken, moet je hier naar toe. Loop langs theeplantages, over ruige bospaden, door nevelwouden vol vogels, apen en eekhoorns en koel onderweg af bij een klaterende waterval.

Horton Plains National Park is vooral bekend vanwege zijn grote biodiversiteit. Hier ontspringen Sri Lanka’s belangrijkste rivieren, de Mahaweli, de Kelani en de Walawe. Bij de duizelingwekkende afgronden van World’s End en Little World‘s End kun je bij helder weer tot aan de kust kijken. Trek je wandelschoenen aan voor een lange, afwisselende hike en word voor je inspanningen beloond met adembenemende uitzichten.

Het is misschien een beetje omrijden naar Yala National Park, dat aan de zuidoostkust van Sri Lanka ligt, maar het park is de omweg meer dan waard want hier vind je de meeste luipaarden per vierkante meter! Met zonnig weer liggen ze lekker te luieren in de bomen. In Yala wisselen dichte jungle, mangroven, graslanden, imposante rotsen, poeltjes en lagunes elkaar af en zie je, behalve luipaarden, ook lippenberen, olifanten, krokodillen, schildpadden en bontgekleurde vogels en vlinders.

Tijdens de Nederlandse overheersing in de zeventiende en achttiende eeuw was Galle de belangrijkste havenstad van Sri Lanka. Je vindt er nog allerlei overblijfselen uit die tijd, zoals het VOC-fort uit 1663 en de “Groote Kerk” met zijn vloer vol grafstenen met Nederlandse namen. In Sri Lanka is de natuur nooit ver weg en ook in de omgeving van Galle kun je eropuit. Maak bijvoorbeeld een mooie kanotocht op de rivier de Ginganga of breng een bezoek aan het Hiyare Rainforest.

Colombo is de bruisende en multiculturele hoofdstad van Sri Lanka. Het is een spannende combinatie van oud en nieuw: wolkenkrabbers en historische gebouwen uit het koloniale verleden staan broederlijk naast elkaar. Op de kleurrijke Pettah-markten maak je de prachtigste foto’s van exotische specerijen, fruit, groente en vis en vind je vast nog een leuk souvenir voor thuis.

WAT MAG JE VERWACHTEN?
Dag 1 – 3 Amsterdam – Kotugoda  
Dag 3 – 5 Wilpattu National Park   
Dag 5 – 6 Minneriya National Park en Polonnaruwa  
Dag 6 – 8 Knuckles Mountain Range  
Dag 8 – 10 Nuaware Elya en Horton Plains National Park  
Dag 10 – 12 Yala National Park  
Dag 12 – 14 Galle
Dag 14 – 15 Colombo – Amsterdam


Dag 1 – 3 Amsterdam – Kotugoda

Bij aankomst word je door onze lokale vertegenwoordiger van harte welkom geheten en maak je kennis met de gids die je tijdens je reis zal begeleiden. Het is maar een half uur rijden naar Kotugoda, waar je overnacht in een oude, koloniale villa met een heerlijke spa.

Dag 3 – 5 Wilpattu National Park
Een bezoekje aan de vismarkt in Negombo is beslist de moeite waard, maar je moet er wel vroeg voor uit je bed. Als je terugkomt in het hotel staat er een lekker ontbijtje op je te wachten. Met een goedgevulde maag rijd je daarna naar het Wilpattu National Park, waar je kampeert in een luxueus tentenkamp. Na een heerlijke lunch en misschien ook een klein dutje is het tijd voor de middagsafari. Het landschap in Wilpattu is erg divers: je vind er dichte bossen, uitgestrekte savannes, moeras en vooral veel meren. In de lokale taal, het Tamil, betekent Wilpattu dan ook “tien meren”. En waar water is, zijn dieren, heel veel dieren, o.a. herten, wilde zwijnen, krokodillen, olifanten en lippenberen. En dan hebben we de luipaarden nog niet eens genoemd. De beste tijd van de dag om deze elegante katten te zien, is vroeg in de ochtend. De volgende dag moet je dus al vroeg uit de veren, maar aan het einde van de ochtend keer je vast met prachtige foto’s terug in het kamp. De rest van de dag kun je lekker niks doen, een boottripje maken of een schilderworkshop volgen bij Cecile, een schilderes, die samen met haar man het kamp runt en weg is van luipaarden.

Dag 5 – 6 Minneriya National Park en Polonnaruwa
Tijd om verder te gaan. Onderweg naar je volgende accommodatie kom je langs kokosnoot- en rubberplantages en het Minneriya National Park. Dit park is ongeveer 9000 hectare groot en bestaat uit bossen en struikgewas en is een favoriete verblijfplaats voor, onder andere, herten en olifanten. Een van de hoofdattracties van het park is het waterreservoir dat al in de derde eeuw door koning Mahasen is aangelegd. Vooral in de droge zomerseizoenen trekt het veel wild aan en vind je er de grootste kuddes olifanten van Azië. Minneriya National Park ligt in het gebied van de De Culturele Driehoek, een land met mystieke schatten en verhalen over koningen en prinsessen. Polonnaruwa, dat van de elfde tot de dertiende eeuw de tweede hoofdstad van Sri Lanka was, is een van de punten van de driehoek. Een fietstocht door deze oude koningsstad is de beste manier om alle prachtige historische gebouwen en tempels te zien. Aan het einde van de dag arriveer je in Kandalama en kun je in je comfortabele hotel bijkomen van alle indrukken en belevenissen van deze drukke dag.

Dag 6 – 8 Knuckles Mountain Range
Je reist verder naar het hart van Sri Lanka. Onderweg stop je bij Halgolla Plantation Home waar de eigenaar, Emil van der Poorten, je trakteert op een lekkere lunch en een rondleiding over zijn plantage. Slenter rustig tussen de kaneelbomen en vanilleplanten terwijl je hun heerlijke geuren opsnuift. Later in de middag arriveer je in Madulkelle, dat op een half uurtje rijden ligt van de ingang van het Knuckles Forest Reserve. De volgende dag kun je de hele dag door dit prachtige park wandelen: de ruige natuur en klaterende watervallen staan garant voor een onvergetelijke tocht. Houd je verrekijker en fototoestel in de aanslag want in de Knuckles Mountains leven herten, reuzeneekhoorns, verschillende hagedissoorten en vogels in alle kleuren en maten.

Dag 8 – 10 Nuwara Eliya en Horton Plains National Park
Op het station van Kandy ga je aan boord gaat van een koloniale, Engelse trein die je naar het theegebied van Sri Lanka brengt. Je arriveert in Nuwara Eliya en wordt door je privéchauffeur verwelkomd en naar je hotel gebracht. De rest van de dag doe je waar je zin in hebt. Misschien ga je wel lekker wandelen of fietsen rondom het Gregory Lake. De volgende dag hike je naar het einde van de wereld. World’s End en Little World’s End zijn fantastische uitkijkpunten in het Horton Plains National Park: bij helder weer kun je zelfs de zee zien! In Bandarawela doet nog veel denken aan de Britse koloniale tijd. Nadat je dit historische bergstadje hebt bezocht, ga je weer terug naar Nuwara Eliya. Misschien heb je daar nog tijd voor een Engelse High Tea in het Grand Hotel?

Dag 10 – 12 Yala National Park
Via Ella ga je naar Yala National Park, een mooie rit van vier uur. Je verblijft twee nachten in een hotel aan de rand van het Yala National Park of, voor een intensievere parkervaring, in een tented camp in het park zelf. Het landschap in Yala National Park is zeer gevarieerd. Bossen, waterpoelen, mangroven, rotsen en savanne bieden een thuis aan luipaarden, lippenberen, olifanten, buffels, krokodillen en heel veel kleurige vogels en vlinders. De volgende dag sta je vroeg op voor een jeepsafari, want in de ochtend heb je de beste kansen om wild te spotten. In de late middag ga je er nog een keer op uit en maak je behalve van dieren ook de mooiste foto’s van de zonsondergang.

Dag 12 – 14 Galle
Je bestemming van vandaag is Galle, dat aan de zuidkust van Sri Lanka ligt. Ben jij een filmliefhebber? Let dan op als je langs Kitulgala komt: hier werd de film Bridge over the river Kwai opgenomen. Je kunt onderweg lunchen in het Avosawella Rest House of stoppen op een mooi plekje voor een picknick. Nadat je je in je hotel hebt opgefrist ga je nog even naar Wijeya Beach voor een frisse duik en heerlijke pizza’s of neem je een kijkje in de vesting van Galle. De volgende dag ga je, nog vóór het ontbijt, kanoën op de Ginganga rivier met Jeff van Idle Boats. Een heerlijke tocht waar je met volle teugen van zult genieten. Terug in het hotel ga je uitgebreid ontbijten en de rest van de ochtend doe je je eigen ding. In de middag maak je een mooie wandeling door het Hiyare Rainforest. ’s Avonds is er tijd voor een romantisch diner op de binnenplaats van het Fortaleza Restaurant in het oude fort.

Dag 14 – 15 Colombo
Na een ontspannen ontbijt vertrek je naar Colombo, waar je ’s middags een stadswandeling maakt samen met een gids. Wil je echt alles van deze mooie, kosmopolitische stad weten, dan zorg je dat die gids Mark Forbes heet. Als je van krab houdt, moet je een tafeltje reserveren in “The Ministery of Crab” want in dit voormalige VOC-Hospitaal serveren ze de lekkerste krab van de wereld!

Dag 15 Colombo – Amsterdam
Time flies when you’re having fun: deze twee geweldige weken zijn inderdaad voorbijgevlogen en het is al weer tijd om naar huis te gaan.

WAT ZIJN DE KOSTEN?

 

 

Laagseizoen

Hoogseizoen

Luxury Editie (2 pax)

Vanaf € 4.600,- p.p.

 Vanaf € 5.485,- pp

Intercontinentale
retourvlucht
groenvinkje
Alle luchthaven belastingen en toeslagen groenvinkje
Meet & Assist bij aankomst in Colombo groenvinkje
Begeleiding van Engels sprekende gids/chauffeur in een ruime reisauto tijdens de gehele reis. groenvinkje
Alle transfers, excursies en treinreis volgens reisschema. groenvinkje
Travel-kit met Sarong, sokken, tissues, wifi en mineraalwater. groenvinkje
Welkomstmap met Reis- en routebeschrijving groenvinkje
1 overnachting,
Kotugoda
The Wallawwa Boutique hotel (logies en ontbijt)
2 overnachtingen,
Wilpattu National Park
Leopard Safari Wilpattu
(logies, alle maaltijden en activiteiten)
1 overnachting,
Golden driehoek, Lake Kandalama
Wild Grass Nature Boutique hotel
(logies en ontbijt)
2 overnachtingen,
Kandy, Madulkelle
Madulkelle Tea & Eco Lodge
(logies en half pension)
2 overnachtingen,
Theeplantages, Nuwara Eliya
Landale by Amaya
(logies en ontbijt)
2 overnachtingen,
Yale National Park
Leopard Safari
(logies, alle maaltijden en activiteiten)
2 overnachtingen,
Galle
Why House
(logies en ontbijt)
1 overnachting,
Colombo
Tintagel
(logies en ontbijt)

Genoemde prijzen zijn indicatief, per persoon en altijd afhankelijk van de beschikbaarheid op het tijdstip van boeken.

REIS IN BEELD

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

OFFERTE AANVRAGEN

  Contactgegevens

  Reisgegevens

  Jouw interesses

  StadCultuurWandelen & hikenWijnen
  NatuurAvontuurSafariWalvissen & dolfijnen
  GolfStrandDuiken

  Wensen, vragen of opmerkingen